Obligația agenților economici care desfășoară activități cu publicului pe raza comunei Mogoșoaia de a scanea codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene.

Agenții economici care desfășoară activități cu publicul ( baruri, cafenele, restaurante, săli de sport, etc) și cărora li se aplică prevederile Hotărârii nr 161 din 18.09.2021, trebuie să scaneze codul QR de pe certificatul digital, cod care atestă faptul că persoana este vaccinată, testată sau vindecată de infecția cu virusul SARS COV 2.

Scanarea codului QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid 19 se poate face folosind secțiunea ” Verificare reguli interne”  din aplicația mobilă -CheckDCC-privind verificarea autenticității valabilității și integrității certificatului. Agenții economici au obligația să nu rețină niciun fel de date sau informații personale.

Reamintim faptul că, din cauza creșterii gradului de infectare cu virusul Sars Cov 19,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis Hotărârea nr 161 din 18.09.2021, care reglementează desfășurarea activităților comerciale, de agrement, sportive, etc, pe raza comunei Mogoșoaia.

Actualizat la:
20 septembrie 2021

Sari la conținut