Politică de confidenţialitate

Operatorul datelor pe care le furnizati utilizand platforma web primaria.mogosoaia.ro este Primaria Comunei Mogosoaia, cu sediul in sos. Bucuresti-Targoviste nr. 138, judet Ilfov, cod fiscal 4420830, numita in continuare Primaria.

Responsabilul cu protectia datelor personale in cadrul Primariei este SC GDPR CENTER SRL si poate fi contactat prin email la adresa office(at)gdpr-center.ro

Fisierele tip cookie

Site-ul primaria.mogosoaia.ro utilizeaza ca majoritatea website-urilor cookies pentru a ajuta vizitatorii sa se bucure de o experienta mai buna de navigare. Acest site foloseste cookie pentru a oferi servicii mai bune utilizatorilor si pentru a le prezenta continut atractiv si util.

Cookie-urile sunt folosite pentru a facilita accesul si livrarea unor servicii diverse, de care se bucura un utilizator normal pe internet. Printre acestea se numara:

Personalizarea unor setari de limba: cum puteti selecta pe site-ul vizitat limba in care doriti sa fie dispus continutul sau simpla accesare a paginii vizitate anterior prin apasarea butonului „inapoi”. Cookie-urile ne ofera informatii despre cum utilizatorul foloseste site-ul nostru. Aceste informatii sunt utilizate pentru a aranja, edita continutul site-ului pentru a fi mai util.

Ce este un „cookie”?

Definitia unui „internet cookie”, recunoscut si sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” este un fisier mic, format din numere si litere, care este stocat pe computerul sau dispozitivul folosit de utilizator pentru a accesa internetul. Acest cookie este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser. in functie de ce browser folositi dumneavoastra (Safari, Edge, Chrome sau Mozilla) cookie-ul este pasiv. Acesta nu are programe software precum virusi sau spyware. De asemenea cookie-ul nu are capacitatea de a accesa informatii prezente pe hard drive-ul utilizatorului.

Ar trebui sa mentionam ca durata de existenta a unui internet cookie este determinata si este format din doua parti: numele si continutul sau valoarea lui. Important: Un cookie in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a fi utilizate. De asemenea in majoritatea cazurilor, un cookie nu identifica personal un utilizator de internet.

Sunt doua categorii de cookie-uri:

  • Cookie de sesiune – acest tip de cookie este stocat temporar in folderul de cookie al browserului utilizat de utilizator. Aici este memorat pana in momentul in care utilizatorul paraseste site-ul sau opteaza pentru inchiderea ferestrei browserului.
  • Cookie persistent – acest tip de cookie este stocat pe hard drive-ul unui computer (cu o durata de viata prestabilita). Aici sunt si cookie plasate de un alt website decat cel pe care utilizatorul il viziteaza, cunoscute in limbajul general sub numele de „third party cookies”. Astfel de cookies pot memora interesele unui utilizator, pentru ca ulterior sa ofere publicitate relevanta.

Primaria Mogosoaia nu agreeaza plasarea unor “third party cookies” si de aceea depune toate eforturile pentru a elimina aceasta practica atunci cand aceasta nu este necesara pentru indeplinirea obiectivelor Primariei.

Care este utilitatea unui cookie?

Cookie-urile le asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si in majoritatea cazurilor ajuta alte website-uri pentru a oferi servicii bune userilor (in functie de interesele si preferintele acestora).

Utilizatorul are posibilitatea de a sterge oricand cookie-urile folosind setarile browserului utilizat cel mai des. Sa stiti ca toate browserele moderne – Safari, Mozilla, Edge, Internet Explorer, Opera sau Chrome – ofera utilizatorilor posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. in majoritatea cazurilor aceste setari le puteti gasi in sectiunea de optiuni sau in meniul de preferinte (in functie de browserul folosit).

Protectia datelor cu caracter personal

Primaria respecta confidentialitatea vizitatorilor si utilizatorilor site-ului  si se angajeaza sa protejeze datele cu carater personal, respectand regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date  si Legea nr. 190/2018.

Cititi cu atentie informatiile de mai jos pentru a afla care sunt datele colectate, modul in care le colectam, scopul in care acestea sunt colectate, perioada de stocare, dar si drepturile pe care le aveti.

Primaria ia toate masurile necesare ca stocarea datelor sa se faca in siguranta si nu va dezvaluii datele catre terte parti (agentii sau furnizori) decat in baza unor contracte, asigurandu-se ca acestia fac toate demersurile pentru a le pastra in siguranta, sau in situatiile in care aceasta reprezinta o obligatie legala.

Ce date colectam:

  • Date furnizate prin interactiuni directe cum ar fi nume, prenume, adresa de domiciliu, adresa de email sau telefon atunci cand ne contactati prin intermediul interfetelor de contact din web site sau prin email, dar si atunci cand alegeti sa comentati articolele de pe blog.
  • Date colectate automat, stocate si prelucrate doar anonimizat sau pseudonimizat, eliminand pe cat posibil orice posibilitate ca acestea sa fie atribuite unei persoane fizice prin utilizarea de informatii suplimentare. Colectarea automata a datelor se face folosind platforma Google Analytiics. Daca doriti sa blocati colectarea de date prin Google Analytics accesati link-ul Google Analytics Opt-out Add-on ( https://chrome.google.com/webstore/detail/google-analytics-opt-out/fllaojicojecljbmefodhfapmkghcbnh?hl=en ).
  • Serviciile noastre nu sunt destinate copiilor sub 16 ani. Daca constatam ca o persoana sub 16 ani ne-a furnizat date cu caracter personal, o vom sterge imediat din toate bazele noastre de date.
  • Prin site-ul primariei pot fi accesate link-uri externe, daca alegeti sa le accesati va recomandam sa cititi politicile de confidentialitate ale acestora.

 

De ce colectam datele dumneavoastra:

Colectam datele dumneavoastra, furnizate voluntar, in procesul gestionare a reclamatiilor si petitiilor, in scopul iinteractionarii cu vizitatorii site-ului, in scopul imbunatatirii activitatilor si a platformei web, in scopul informarii si promovarii activitatilor noastre, sau pentru indeplinirea obligatiilor legale.

 

Perioada de stocare a datelor colectate:

Datele colectate prin platforma web vor fi stocate timp de 38 de luni. In cazul in care exista motive legitime si imperioase care justifică extindere perioadei de prelucrare aceasta va fi extinsa pana la momentul in care aceste motive nu vor mai exista.

Drepturile persoanelor ale caror date sunt prelucrate:

  • Dreptul de a solicita accesul la datele dvs. personale. Aceasta va permite sa primiti o copie a datelor personale pe care le detinem despre dvs
  • Dreptul de a solicita corectarea datelor pe care le avem despre dvs. Ne puteti solicita rectificarea datelor incomplete sau inexacte pe care le detinem despre dvs.
  • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dvs. personale. Aceasta va permite sa ne cereti sa suspendam procesarea datelor dvs. pentru o perioada pe care o veti specifica in cererea de restrictionare
  • Dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. personale. Acest lucru va permite sa ne cereti sa stergem sau sa eliminam datele personale. Va specificam ca, in anumite scopuri, suntem obligati din punct de vedere legal sa pastram datele dvs.
  • Dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale cu exceptia cazului in care operatorul demonstrează că are motive legitime si imperioase care justifică prelucrarea si care prevalează asupra intereselor, drepturilor si libertătilor persoanei vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept in instantă.
  • Dreptul de a solicita transferul datelor dvs. personale catre dvs. sau catre un tert. In urma solicitarii dumneavoastra va vom furniza dvs. sau unui tert pe care l-ati ales, datele dvs. personale intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit, care poate fi citit de masina.
  • Dreptul de a va retrage in orice moment consimtamantul privind prelucrarea datelor dvs. personale. Acest lucru nu afecteaza legalitatea oricarei prelucrari pe care am efectuat-o deja pe baza consimtamantului dat anterior sau obligatiile legale pe care le avem.
  • Dreptul de a depune o plangere, cu referire la folosirea datelor personale, catre operator sau catre organele abilitate

Pentru informatii suplimentare dar si pentru exericitarea oricaruia din drepturile dumneavoastra va rugam sa ne contactati la adresa de email primaria(at)mogosoaia.ro

Pentru a contacta respunsabilul cu protectia datelor cu caracter personal va puteti adresa prin email la adresa office(at)gdpr-center.ro

Pentru mai multe informatii referitoare la protectia datelor cu caracter personal dar si pentru a depune o plangere accesati site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal www.dataprotection.ro

Actualizat la:
8 noiembrie 2018